bijzondere plaatsen > Spanje > Gran Canaria > Barranco de Guayadeque

BARRANCO DE GUAYADEQUE

GRAN CANARIA

Het vulkanische landschap van Gran Canaria kent verschillende ravijnen, die vooral door lavastromen ontstaan zijn. Deze ravijnen noemt men in het Spaans 'barrancos'. Een van de meest bekende en bezienswaardige ravijnen van Gran Canaria is Barranco de Guayadeque. Dat komt onder andere door de grotwoningen waar de oorspronkelijke inwoners leefden.

Barranco de Guayadeque is niet alleen archeologisch gezien van belang. In het ravijn komen verschillende soorten endemische planten- en dierensoorten voor. Zo kun je hier een van de grootste hagedissoorten spotten, mits je geluk hebt. De Gallotia stehlini kan tot maar liefst tachtig centimeter lang worden als je de staart meerekent.

 

De Guayadeque-ravijn staat vooral bekend om de grotwoningen, waarvan de meesten honderden jaren geleden gebuikt werden door de toenmalige inwoners van Gran Canaria. Ooit was dit de meest bevolkte vallei van Gran Canaria. Een deel van de grotwoningen is via wandelpaden te bewonderen. Halverwege de vallei is er ook een heuse grotkerk te zien.

 
Meer informatie?

Barranco de Guayadeque
Gran Canaria in een dag
Gran Canaria bezienswaardigheden
Gran Canaria voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl