bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > Port Vell

PORT VELL

BARCELONA

Port Vell betekent letterlijk 'Oude Haven'. Deze haven is het oudste deel van de haven van Barcelona. Dankzij flinke investeringen voor de Olympische Spelen in het jaar 1992 heeft Port Vell een prachtig nieuw uiterlijk gekregen. In 2013 is de haven zelf aangepakt. Nieuwe aanlegsteigers en verfraaiingen moeten ervoor zorgen dat Port Vell er weer jaren tegen kan.

De Oude Haven ligt in het verlengde van La Rambla. Via een fraai vormgegeven voetgangersbrug kun je vanaf La Rambla doorlopen tot aan Maremagnum; een prachtig winkelcentrum. Hier vind je ook het Aquarium van Barcelona en een grote moderne bioscoop.

 

Port Vell is een populaire plek om te genieten van de kustlijn van Barcelona. Aan de noordkant van Port Vell ligt de wijk Barceloneta. Daar ligt meteen het populairste strand van Barcelona. Wie met de auto Port Vell bezoekt die kan parkeren in de parkeergarage van Maremagnum.

 
Meer informatie?

Port Vell
Port Vell
Mare Magnum
alles over Barcelona

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl