bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > Plaša Reial

PLACA REIAL

BARCELONA

Plaša Reial (in het Spaans Plaza Real) is een prachtig plein in de gotische wijk van Barcelona. Plaša Reial is zowel overdag als 's avonds een populaire trekpleister binnen de Catalaanse stad. Het autovrije plein ligt op een steenworp afstand van de beroemde wandelboulevard La Rambla.

Het is de combinatie van elementen die het plein zo uniek maakt. De vele terrassen, de centraal gelegen fontein en de statige palmbomen geven het plein sfeer. Prachtige elementen zijn de twee door Antoni GaudÝ ontworpen lantaarnpalen en de een uniforme kleur geel geverfde gevels.

 

Het maakt niet uit of je Plaša Reial overdag of 's avonds bezoekt. Als het weer het toelaat zijn de terrassen over het algemeen altijd wel goed gevuld. Wie in de schaduw wil zitten die kan plaatsnemen aan tafeltjes die onder de arcaden geplaatst zijn.

 
Meer informatie?

Plaša Reial
Barcelona
Barcelona tips
Barcelona voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl