bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > La Rambla

LA RAMBLA

BARCELONA

Centraal in het centrum van Barcelona ligt La Rambla, een ongeveer 1200 meter lange wandelboulevard die dagelijks door duizenden toeristen bezocht wordt. La Rambla heeft wel een érg toeristisch karakter. De één vindt dat geweldig terwijl de ander het afschuwelijk vindt.

Tussen de vele bomen op La Rambla staan allerlei winkeltjes. Dit zijn vooral tijdschriften stalletjes en souvenirwinkels, aangevuld met allerlei kraampjes waar lekkernijen verkocht worden. Zoals op zoveel toeristische knooppunten ontbreken ook op La Rambla de straatartiesten en tekenaars niet.

 

Op La Rambla wordt er op het gebied van eten (vooral tapas) en drank (vooral bier en sangria) meer op prijs dan op kwaliteit geconcurreerd. Wie lekker mensen wil kijken die zit hier uitstekend op de terrasjes. Als je echt lekker wilt eten en drinken dan kun je La Rambla beter vermijden.

 
Meer informatie?

La Rambla
Barcelona bezienswaardigheden
Barcelona tips
Barcelona voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl