NOORD-IERLAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Noord-Ierland

Noord-Ierland beslaat het noordoostelijke deel van het eiland Ierland dat Noord-Ierland deelt met het land Ierland. Noord-Ierland is anders dan Ierland onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van het land is Belfast. Het land staat in de internationale pers vooral bekend om de rellen tussen de protestanten en de katholieken die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw op hun hoogtepunt waren. Deze ongeregeldheden kwamen tot een hoogtepunt op 30 januari 1972 een dag die later uitgeroepen zou worden als Bloody Sunday. Tegenwoordig behoren deze ongeregeldheden tot het verleden maar geloof is nog steeds een gevoelig onderwerp in Noord-Ierland. De meeste toeristen die naar Noord-Ierland reizen komen hiernaartoe om van de prachtige natuur te genieten. Het schitterende groene landschap wordt afgewisseld met prachtige meren. In Noord-Ierland is het grootste meer van het Verenigd Koninkrijk te vinden, Lough Neagh. Net als de rest van het Verenigd Koninkrijk staat Noord-Ierland bekend om zijn Whiskey. De whiskey uit het plaatsje Bushmills is al meerdere malen uitgeroepen tot de beste Ierse Whiskey. De grootste toeristische trekpleister van het land is de Giant Causeway.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Noord-Ierland

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Noord-Ierland. De bijzondere plaatsen variëren van prachtige tempels zoals de Taj Mahal tot aan indrukwekkende natuurgebieden.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN NOORD-IERLAND

Noord-Ierland > Giant’s Causeway

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Noord-Ierland?

Noord-Ierland weer & klimaat
Noord-Ierland info
Noord-Ierland info

Noord-Ierland info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl