bijzondere plaatsen > Noord-Ierland > Giantís Causeway

GIANT'S CAUSEWAY

NOORD-IERLAND

Aan de noordoostkust van Noord-Ierland vind je de grootste toeristische attractie van het land de Giantís causeway. Deze basalten zuilen zijn ontstaan na een vulkaanuitbarsting vele miljoenen jaren geleden maar hebben in de loop der eeuwen voor vele legendes en mythes gezorgd.

Eťn van de bekendste mythes die er over deze rotsen verteld worden is die van de reus Finn McCool. Volgens deze legende bouwde de reus Finn McCool een weg in de zee naar Schotland om daar met zijn Schotse tegenhanger te kunnen vechten.

 

Deze legende wordt bekrachtigd door het feit dat op het schotse eiland Staffa dezelfde rotsen te vinden zijn. De Giantís causeway staan sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van de Unesco. de dichtstbijzijnde grotere plaats in de buurt van bezienswaardigheid is de stad Bushmills.

 
Meer informatie?

Giantís Causeway
Giantís Causeway
Giantís Causeway
klimaatinfo Bushmills

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl