MALTA

BIJZONDERE PLAATSEN

Malta

Malta is een land gelegen in de Middellandse Zee, tussen ItaliŽ en het Noord-Afrikaanse land LibiŽ. Door de strategische ligging van dit uit acht eilanden bestaande land zijn er veel verschillende heersers geweest die ieder hun sporen achter hebben gelaten. Zo zijn de Italiaanse, Moorse en Britse invloeden zeker zichtbaar. De vele balkons in de steden en dorpen doen denken aan Spanje terwijl de keuken van malta zeker overeenkomsten heeft met de Italiaanse keuken. Dankzij een aantal archeologische vindplaatsen is men veel te weten gekomen over Malta. Zo telt het eiland Malta een aantal megalithische tempels die tot de oudsten ter wereld behoren. Ook voor wandelaars is Malta een heerlijk eiland. De afstanden zijn prima te doen en het wandelen is een ontdekkingstocht door fraaie dorpen en langs stukken ruwe natuur .

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Malta

Op deze pagina staat een selectie van de bijzondere plaatsen in Malta. Deze lopen uiteen van architectuur tot aan kerken en bijzondere stukjes natuur. Malta telt maar liefst zo'n vierhonderd kerken. Dat is ongeveer eentje op elke duizend inwoners. Daar zitten een aantal bijzondere exemplaren tussen.
Op historisch gebied zijn de megalithische tempels een bijzonderheid. Deze laten zien dat er al vroeg in de historie sprake was van een vrij moderne beschaving op Malta .

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN MALTA

Malta > St. John's Co-Cathedral

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Malta?

Malta bezienswaardigheden top 10
alles over Malta
Malta info

Malta voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl