bijzondere plaatsen > Malta > St. John's Co-Cathedral

ST. JOHN'S CO-CATHEDRAL

MALTA

Centraal in de Maltezer hoofdstad Valletta staat een fraaie kathedraal: St. John's Co-Cathedral, in het Nederlands ook wel als Sint-Janscokathedraal aangeduid. Aan de buitenkant is dit religieuze bouwwerk vrij eenvoudig uitgevoerd, maar zodra je binnenstapt wordt je overweldigd door het zeer aanwezige barokke interieur..

De kathedraal is zeer rijkelijk versierd met houtsnijwerken, beschilderingen van plafonds, beelden en schilderijen. Hoogtepunt voor de meeste bezoekers is het schilderij "De onthoofding van Johannes de Doper", dat de kunstenaar Caravaggio speciaal voor het Oratorium schilderde. Daar hangt het nu nog.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de kerk zwaar beschadigd door bombardementen door de Duitsers. De duizenden bezoekers die nu dagelijks de St. John's Co-Cathedral bezoeken zien daar niets meer van. Men heeft de zestiende-eeuwse kathedraal prima weten te herstellen .

 
Meer informatie?

St. John's Co-Cathedral
Valletta informatie
alles over Malta
Malta voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl