INDIA

BIJZONDERE PLAATSEN

India

India is een groot land in het zuiden van AziŽ en bestaat voor het overgrote deel uit een schiereiland. Het is na China het land met de meeste inwoners, volgens de volgens de volkstelling in 2012 woonden er in het land net iets meer dan 1,2 miljard mensen. Het overgrote deel van de bewoners van India zijn hindoes. Van 1858 tot 1947 is India een onderdeel geweest van het Britse Rijk. Hiervoor werden delen van het al gekoloniseerd door onder andere de Nederlanders. Door de jaren van de Britse overheersing is Engels naast het Hindi nog steeds de belangrijkste taal van het land en het overgrote deel van de bevolking spreekt dan ook Engels. India wordt gezien als de bakermat van het hindoeÔsme, het boeddhisme en het sikhisme. Hierdoor zijn er door hele het vele religieuze tempels te vinden die allemaal aan een andere god of religie zijn gewijd. Naast de cultuur die er in India te vinden staat het land en dan met name de provincie Goa bekend om zijn prachtige stranden.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in India

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in India. De bijzondere plaatsen variŽren van prachtige tempels zoals de Taj Mahal tot aan indrukwekkende natuurgebieden.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN INDIA

India > Taj Mahal

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer India?

India startpagina
India info
India info

India weer & klimaat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl