bijzondere plaatsen > India > Taj Mahal

TAJ MAHAL

INDIA

De Taj Mahal is zonder twijfel het bekendste gebouw in India. Iedereen die in India is geweest bij de stad Agra heeft dit imposante gebouw op de foto staan. De meeste foto's van de Taj Mahal worden gemaakt van de zuidelijk kant.

De bouw van de Taj Mahal startte in de eerste helft van de zeventiende eeuw. De toenmalige keizer van het Mogolrijk gaf hiertoe om de opdracht nadat zijn vouw was overleden. Hij wilde een grafmonument voor haar bouwen dat net zo mooi zou zijn als zij was.

 

Sinds 1983 staat de Taj Mahal op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De Taj Mahal behoort tevens tot de zeven nieuwe wereldwonderen. Volgens een legende zou er oorspronkelijk een zwarte replica van de Taj Mahal aan de overzijde worden gebouwd. Dit is volgens sommige bronnen een mythe.

 
Meer informatie?

Taj Mahal
Agra klimaatinfo
Visum India
India bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl