bijzondere plaatsen > Spanje > Barcelona > Sagrada Família

SAGRADA FAMÍLIA

BARCELONA

Van alle kerken ter wereld behoort de Sagrada Família in Barcelona zeker tot de meest opvallende en fraaie bouwwerken. De volledige naam van deze basiliek is Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família. Het oorspronkelijke ontwerp is van de befaamde architect Antoni Gaudí.

De bouw is begonnen in het jaar 1882. Sagrada Família is nog steeds niet af. Men is volop bezig de kathedraal af te bouwen, waarbij men nu verwacht dat men daar in het jaar 2026 mee klaar zal zijn.
De voltooiing wordt gefinancierd door de inkomsten uit entreekaartjes die de vele belangstellenden aanschaffen om deze bezienswaardigheid te bewonderen.

 

Wil je een lange wachtrij voorkomen als je de basiliek wilt bezoeken, koop dan van tevoren via internet je kaartjes. Je zit dan wel vast aan een bepaalde entreetijd, maar je vermijdt de lange rij. Vergeet vooral niet om ook het museum in de kelders van het museum te bezoeken. Hier zie je o.a. oorspronkelijke ontwerpelementen aan de hand van meester Gaudí.

 
Meer informatie?

Sagrada Familia
Sagrada Familia
Sagrada Familia
Barcelona voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl