CAMBODJA

BIJZONDERE PLAATSEN

Cambodja

Cambodja is een lang gelegen in het zuidoosten van AziŽ. Het grenst aan Thailand, Laos en Vietnam. Cambodja heeft een lange historie met hoogte- en dieptepunten. Zo is het land tijdens de Indochine-oorlog (in het westen beter bekend als de Vietnam-oorlog) zwaar gebombardeerd door Amerikaanse bommenwerpers. Naar schatting heeft deze oorlog zo'n zeshonderdduizend burgers het leven gekost. De jaren daarna is het land in de greep geweest van de Rode Khmer. Onder leiding van Pol Pot (Saloth Sar) werd er een schrikbewind in Cambodja gevoerd. Het regime van de Rode Khmer is door middel van een langdurige burgeroorlog verjaagt. Pas sinds het begin van deze eeuw is het land politiek stabiel en krabbelt het op uit een diep dal. Het toerisme naar Cambodja neemt enorm toe, waardoor er meer buitenlands geld naar Cambodja komt.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Cambodja

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Cambodja. Zo is de Angkor Wat tempel wereldberoemd, maar telt het land meerdere mooie tempels en paleizen. Niet mooi maar wel indrukwekkend zijn de Killing Fiels die je onder andere bij Choeung Ek vindt.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN CAMBODJA

Cambodja > Angkor Wat

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Aruba?

Cambodja info
Cambodja info
Cambodja weer & klimaat

Cambodja nieuws & tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl