bijzondere plaatsen > Cambodja > Angkor Wat

ANGKOR WAT

CAMBODJA

Angkor Wat is een hindoeïstische tempel in de Cambodjaanse provincie Siem Reap. Het is één van de grootste religieuze gebouwen ter wereld, het complex beslaat meer dan één vierkante kilometer. Het hoogste punt ligt op vijfenzestig meter.

Het tempelcomplex Angkor Wat is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in het zuidoosten van Azië. Mede hierdoor is het complex op de werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. Mede met het geld dat hierdoor beschikbaar kwam is het complex meerdere malen gerestaureerd.

BEZOEK ANGKOR WAT MET EEN PRIVÉGIDS (DAGEXCURSIE)
KLIK HIER VOOR MEER INFO

Het bijzonderste aan het tempelcomplex zijn de reliëfs die op de zijkanten van de torens zijn aangebracht. Op deze torens worden verschillende verhalen uit het Hindoeïstische geloof verteld. Er staan verdeeld over de toren vele duizenden figuren afgebeeld.

 
Meer informatie?

Angkor Wat
Angkor Wat
Cambodja informatie
het weer bij Angkor Wat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl