BOSNIň EN HERZEGOVINA

BIJZONDERE PLAATSEN

BosniŽ en Herzegovina

BosniŽ en Herzegovina ligt in het zuidoostelijke deel van Europa op het Balkanschiereiland. De republiek BosniŽ en Herzegovina is ontstaan na het uiteenvallen van JoegoslaviŽ. Dit ging gepaard met veel geweld en een burgeroorlog. Met name in de hoofdstad Sarajevo is indertijd veel gevochten. De stad werd tijdens deze oorlog dan ook bijna helemaal verwoest. Dit geldt voor veel steden en dorpen in BosniŽ en Herzegovina. Wie met de auto een ritje door het land maakt zal zien dat de burgeroorlog nog steeds dikke littekens heeft achtergelaten. Ook de belangrijkste bezienswaardigheid van het land de Stari Most in Mostar werd tijdens de oorlog vernield. Deze is tegenwoordig met hulp van de Unesco, gelukkig weer in oude glorie te zien.
Bijzonder aan BosniŽ en Herzegovina is dat het het meest westelijk gelegen land is van Europa waar meer moslims wonen dat christenen. Dit is goed te merken als je door het land heenrijdt. Overal zie je toren van de moskeeŽn boven de dorpen en steden uittorenen. Hierdoor krijg je soms het gevoel dat je Europa hebt verlaten.

De cultuur en taal in BosniŽ en Herzegovina verschilt niet heel erg van de rest van de landen op het Balkan schiereiland. Dit heeft natuurlijk alles te maken dat veel van deze landen lang onderdeel hebben uitgemaakt van JoegoslaviŽ. Er zijn in BosniŽ en Herzegovina drie officiŽle talen; Kroatisch, Bosnisch en Servisch.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in BosniŽ en Herzegovina

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in BosniŽ en Herzegovina. Het land heeft van alles te bieden op het gebied van natuur en historische bezienswaardigheden.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN BOSNIň & HERZEGOVINA

BosniŽ en Herzegovina > Stari Most

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer BosniŽ en Herzegovina?

mooiste dorpjes van BosniŽ en Herzegovina
BosniŽ en Herzegovina bezienswaardigheden
BosniŽ en Herzegovina klimaatinfo
wikipedia

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl