SEOUL / ZUID-KOREA

 

Bijzondere plaatsen in Seoul

Sinds het eind van de veertiende eeuw is Seoul de residentie van de Joseondynastie. Al meer dan zes eeuwen is het daardoor de belangrijkste stad op het Koreaans Schiereiland. Het is daarom bijna een vanzelfsprekendheid dat Seoul in 1945 de hoofdstad zou worden van de Republiek Korea, dat bij ons beter bekend staat onder de naam Zuid-Korea. Voorsprong voor technologie, het motto dat het Duitse automerk Audi gebruikt, is eigenlijk vooral van toepassing op deze miljoenenstad in Korea. Seoul is binnen de regio altijd al een voorloper geweest. Zo was de stad de eerste plek in het verre oosten waar elektriciteit, stromend water en telefonie aanwezig was. In het begin van de twintigste eeuw werd deze voortrekkersrol overgenomen door Japan, dat Korea vanaf 1910 tot 1945 bezet hield. Na de Tweede Wereldoorlog moest Seoul bijna opnieuw beginnen. Er was veel armoede en de stad had flinke schade opgelopen. Je ziet dat de stad de laatste decennia enorme sprongen vooruit heeft gemaakt. Seoul behoort heden ten dage tot de grootste en meest moderne metropolen ter wereld.

Het leuke aan Seoul is dat het enerzijds heel erg stads is, maar dat de echte hardheid zoals je die vaak bij grote steden ziet hier ver moet zoeken. Seoul is eerder lief, zacht en zoet dan gemeen, hard en bitter. Seoul is een plek waar je op wat stadse problemen zoals drukte en luchtvervuiling na bijna van een perfecte stad zou kunnen spreken. De stad heeft een enorme groei doorstaan. Veel van wat je tegenwoordig in Seoul ziet is jonger dan vijftig jaar. De oude paleizen, monumenten en andere gebouwen zijn vaak gerestaureerd of zelfs herbouwd.

 

Bijzondere plaatsen in Seoul

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Seoul bewonderen:
 
Bukchon Hanok Village
Deoksugung Palace
Gyeongbokgung Palace
N Seoul Tower
 

Bijzondere plaatsen in Zuid-Korea

Seoul ligt in Zuid-Korea. Wil je alle bijzondere plaatsen in Zuid-Korea zien?
Ga dan naar onze Zuid-Korea pagina!

MEER INFORMATIE OVER TOKYO

Seoul bezienswaardigheden top 10
Seoul in 24 foto's
Seoul in één dag
Seoul informatie
Seoul voor beginners

TOKYO WEER & KLIMAAT

Seoul klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl