bijzondere plaatsen > Vietnam > Oude Wijk van Hanoi

OUDE WIJK VAN HANOI

VIETNAM 

Volgens velen is de Oude Wijk van Hanoi de gezelligste wijk van Vietnam. De bedrijvigheid die in alle straten zichtbaar is, het lawaai, de vele kooplui en de gezellige barretjes zorgen voor een levendig geheel waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Op het moment dat de winkeltjes sluiten zorgt het nachtleven voor de sfeer.

Een leuke manier om de Oude Wijk van Hanoi te ontdekken is op een cyclo. Door een chauffeur wordt je per driewielfiets behendig door het drukke verkeer geloodst en kun je genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Voor de beste beleving wandel je echter op je gemak door alle straten om niets aan je aandacht te laten ontsnappen.

 

Hoogtepunten binnen de Oude Wijk van Hanoi zijn de Dong Xuanmarkt waar je op sommige plekken amper tussen de stalletjes kunt lopen, de Chinese Bach Matempel en natuurlijk de vele winkeltjes die je hier aantreft. Grappig detail is dat de verschillende soorten winkels van oudsher per soort bij elkaar geclusterd zijn.

 
Meer informatie?

Hanoi
Hanoi bezienswaardigheden top 10
Hanoi klimaatinfo
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl