bijzondere plaatsen > Vietnam > Oude stad Hoi An

OUDE STAD HOI AN

VIETNAM 

Van de 16e tot de 18e eeuw was Hoi An een belangrijke havenstad in het centrale deel van Vietnam. Tijdens deze periode van economische voorspoed stamt de oude stad van Hoi An die tegenwoordig in zijn geheel een plekje op de Werelderfgoedlijst heeft gekregen. Velen beschouwen Hoi An als de sfeervolste stad van Vietnam.

De oude straatjes in het centrum staan vol met oude handelshuizen, charmante Franse panden en verschillende tempels. Als toerist kun je volop van dit schoon genieten zonder dat je last hebt van het verkeer dat in veel andere steden zo nadrukkelijk aanwezig is. Veel straten zijn verboden voor auto's of zelfs voor al het gemotoriseerde verkeer.

 

Hoogtepunten in Hoi An die je kunt bezoeken zijn o.a. de Japanse Overdekte Brug, de Centrale Markt, de verschillende traditionele huizen die tegenwoordig als museum ingericht zijn en de diverse tempels. De Bach Dang straat biedt je een mooi uitzicht over de Thu Bonrivier. Van hieraf kun je diverse boottochten doen.

 
Meer informatie?

Hoi An
Hoi An bezienswaardigheden top 10
Hoi An klimaatinfo
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl