bijzondere plaatsen > Vietnam > Nha Trang > Po Nagar

PO NAGAR

NHA TRANG

Op de plek waar Nha Trang tegenwoordig ligt was ooit sprake van een Cham-rijk. De hindoe´stische tempel Po Nagar is een overblijfsel uit deze lang vervlogen tijden. Het hele complex wordt tegenwoordig Po Nagar genoemd, maar de 23 meter hoge hoofdtoren heeft de werkelijke naam Po Nagar.

Binnen Nha Trang is Po Nagar een belangrijke toeristische attractie geworden. Van de acht oorspronkelijke bakstenen torens zijn er vier overgebleven. De rest is sinds de bouw in de achtste en negende eeuw N.C. verdwenen. Als je geluk hebt kun je bij Po Nagar getuige zijn van traditionele muziek en dans.

 

Po Yan Ina Nagar was een Chamgodin. Tegenwoordig wordt ze aanbeden als beschermster van Nha Trang door etnische Vietnamezen, Chamhindoe's en door Chinese boeddhisten. Er is een grote kans dat je ter plaatse getuige kunt zijn van vererings- en offerrituelen. Wat je van hieraf in ieder geval wel hebt is een fraai uitzicht over de stad.

 
Meer informatie?

Po Nagar
Nha Trang info & tips
Nha Trang bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl