bijzondere plaatsen > Vietnam > Nha Trang > Nha Trang Kathedraal

NHA TRANG KATHEDRAAL

NHA TRANG

Net als in andere steden in Vietnam kun je ook in Nha Trang duidelijke zien dat het katholieke geloof vertegenwoordigd is in het overwegend boeddhistische land. In Nha Trang staat de Nha Trangkathedraal die tussen 1928 en 1933 door de Fransen gebouwd is op een kleine heuvel nabij het treinstation.

De bouwstijl van het grijzige kerkgebouw wordt veelal aangeduid als provinciaal Frans-gotisch. Opvallend is hoe ze met simpele cementstenen een zeer elegant gebouw hebben weten weg te zetten. Dat is vooral gelukt dankzij de fraaie arcades. Ander opvallend element is de vierkanten klokkentoren.

 

Nadat in 1988 een Rooms-katholiek kerkhof in de buurt van de kerk plaats moest maken voor een nieuw spoorgebouw zijn de overblijfselen van het kerkhof overgebracht naar de Nha Trangkathedraal. Daar zijn ze herbegraven achter de wal met plaquettes die je ziet zodra je het terrein betreedt waar de kerk staat.

 
Meer informatie?

Nha Trang Kathedraal
Nha Trang info & tips
Nha Trang bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl