bijzondere plaatsen > Vietnam > Nha Trang > Long Son Pagoda

LONG SON PAGODA

NHA TRANG

De Long Son Pagoda is een boeddhistische tempel in de stad Nha Trang en wordt beschouwd als één van de topattracties van de stad. De tempel staat op de Trai Truyheuvel in het zuidelijke deel van de stad. De entree en de daken zijn versierd met drakenmozaïek. Door de ligging heb je een mooi uitzicht over Nha Trang.

Het meest opvallende element aan tempel is het enorme witte beeld van een zittende Boeddha. Dit beeld is in de jaren zestig van de vorige eeuw gemaakt. Het heeft een totale hoogte van 24 meter inclusief de voet en de lotusbloem waar Boeddha op zit. Het Boeddha-figuur zelf heeft een hoogte van 14 meter.

 

Opvallend detail in de voet van het beeld is de aanwezigheid van 7 reliëfafbeeldingen van Thich Quang Duc en zes andere monniken die zichzelf in brand staken in 1963. Dit was bedoeld om te protesteren tegen de discriminatie van boeddhistische monniken door het door de Verenigde Staten gesteunde Zuid-Vietnamese regime.

 
Meer informatie?

Long Son Pagoda
Nha Trang info & tips
Nha Trang bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl