bijzondere plaatsen > Vietnam > Mekongdelta

MEKONGDELTA

VIETNAM 

De rivier Mekong vindt zijn oorsprong in China. Met een totale lengte van 4909 kilometer is het één van de belangrijkste Aziatische rivieren. De Mekong vertakt zich in Vietnam. Dit gebied dat ten zuiden van Ho Chi Minh City ligt kennen we als de Mekong Delta dat een oppervlakte beslaat van bijna veertigduizend kilometer.

De Mekongdelta is een relatief welvarend deel van Vietnam. Dat komt door de visvangst en de vruchtbaarheid van het land dat hier ligt. Er wordt vooral rijst verbouwd. Daarnaast is het een perfect gebied om tropische vruchten te verbouwen. Het toerisme neemt ook in rap tempo toe in deze tropische delta.

 

Toeristen maken vooral boottochten in de Mekong-delta. Die vertrekken vooral uit My Tho, maar ook Vinh Long is een populaire stad binnen de delta. Erg populair is een tochtje op een traditionele sampan tussen de dichtbegroeide oevers van smalle waterwegen. Ook de drijvende markt van Can Tho is een hoogtepunt voor toeristen.

 
Meer informatie?

Mekongdelta
Vietnam info
Vietnam voor beginners
Vietnam klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl