bijzondere plaatsen > Vietnam > Marmerbergen

MARMERBERGEN

VIETNAM 

Bij de Vietnamese stad Danang liggen de Marmerbergen. Dit zijn vijf bergen die vooral bestaan uit kalksteen en zoals de naam al doet vermoeden uit marmer. De bergen hebben de namen gekregen van de elementen metaal, vuur, hout, aarde en water. De grootste berg is de waterberg: Thuy Son.

Thuy Son is tegen betaling te bezoeken. Je kunt via de trap naar boven of tegen een klein bijbetaling met de lift naar boven gaan. Na het beklimmen van 156 traptreden kun je diverse grotten bezoeken die ingericht zijn als tempel. Ook biedt de berg natuurlijk een fraai panoramisch uitzicht over de omgeving.

 

Vroeger werd er volop marmer gewonnen uit de bergen. Vandaar dat er rondom de Marmerbergen een levendige productie en handel in allerlei marmeren beelden en andere voorwerpen is ontstaan. Tegenwoordig komt het marmer dat verwerkt wordt niet meer uit de Marmerbergen, maar wordt het van elders ge´mporteerd.

 
Meer informatie?

Marble Mountains
Vietnam info
Vietnam voor beginners
Vietnam klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl