bijzondere plaatsen > Vietnam > Ha Long Bay

HA LONG BAY

VIETNAM 

In Vietnam behoort Ha Long Bay (in het Nederlands: Ha Longbaai) tot de meest tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheden. Dat komt vooral door het magische uiterlijk van deze enorme baai. Opvallend kenmerk van deze maar liefst 1500 vierkante kilometer grote baai zijn de 1969 kalkstenen eilanden.

Ha Long Bay staat vanwege het kenmerkende uiterlijk sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nadeel van de populariteit is dat de mooiste plekken overspoeld worden door toeristen. Populair is bijvoorbeeld om hier op een boottocht te maken waarbij je kunt overnachten op een boot of in een strandhut op een onbewoond eiland.

 

Wat de baai extra bijzondere maakt zijn de drijvende vissersdorpen en handelsbootjes. Wie echter goede foto's wil schieten die moet soms wat geluk hebben. Door de populariteit is de baai zo enorm druk bezocht dat je er meer toeristen dan locals ziet. Bijna duizend eilanden hebben een naam gekregen die ge´nspireerd is op hun vorm.

 
Meer informatie?

Ha Long Bay
Vietnam voor beginners
Vietnam klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl