VIETNAM

BIJZONDERE PLAATSEN

Vietnam

Vietnam is een prachtig land in het verre oosten. Menigeen die Vietnam weleens bezocht heeft die vindt dat Vietnam in vergelijking tot het populairdere Thailand nog authentieker gebleven is. Je merkt natuurlijk wel dat het toerisme het land wel veranderd heeft. Op de mooiste plekken is het soms dringen tussen de vele toeristen om een mooi plaatje te schieten en steeds meer locals vragen geld om op de foto te gaan. Dat is het bijproduct van toerisme wat je in steeds meer landen ziet die niet dezelfde welvaart hebben die wij in Nederland wel kennen. Men zegt daarom niet voor niets dat je het echte Vietnam vooral nog leert kennen op de plekken waar de toeristen minder komen. Zo is Ha Long Bay veranderd in een soort van amusementspark en kun je in drukbezochte steden zoals Ho Chi Minh City, Hanoi en Hoi An in steeds mindere mate goed contact leggen met de bevolking.

Vanwege de grootte en de hoeveelheid aan mooie plekken in Vietnam is het aan te raden om je bij een vakantie in Vietnam niet tot één plek te beperken. Niet voor niets dat daarom een redelijk groot deel van de Nederlandse toeristen die naar Vietnam gaan voor een rondreis kiezen. In een tijdsbestek van 2 tot 3 weken kun je kan in ieder geval verschillende facetten van het land leren kennen.
Mocht je een vakantie willen gaan vieren in Vietnam, houd er dan rekening mee dat je een visum nodig hebt om Vietnam te bezoeken. Je kunt je Vietnam visum handig online regelen via Nederlandse visumbedrijven, zonder dat je papieren formulieren in hoeft te vullen.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Vietnam

Het aantal bijzondere plekken in Vietnam is zeer divers. Zo kun je hier allerlei tempels bezoeken, genieten van de indrukwekkende kalkeilanden van Ha Long Bay, de jungle intrekken, uitkijken over enorme rijstvelden of genieten van authentieke dorpen en steden. In Vietnam zijn er ook een aantal plekken waar het voormalige Franse koloniale tijdperk nog duidelijk terug te zien is.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN VIETNAM

Ho Chi Minh City > Ben Thanh Markt
Ho Chi Minh City > Nha tho Cha Tam
Ho Chi Minh City > Quan Am Pagoda
Ho Chi Minh City > Street Food Market
Ho Chi Minh City > Thien Hau Pagoda
Ho Chi Minh City > War Remnants Museum
Hué > Keizerlijke Stad van Hué
Hué > Parfumrivier
Hué > Thien Mu Pagoda
Hué > Tombe van Tu Duc
Nha Trang > Long Son Pagoda
Nha Trang > Nha Trang Kathedraal
Nha Trang > Po Nagar
Vietnam > Ha Long Bay
Vietnam > Marmerbergen
Vietnam > Mekongdelta
Vietnam > Oude Stad Hoi An
Vietnam > Oude Wijk van Hanoi
Vietnam > Zandduinen van Mui Ne

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Vietnam?

Vietnam info
Vietnam als winterzonbestemming
Vietnam voor beginners

Vietnam klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl