bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Seattle > Pike Place Market

PIKE PLACE MARKET

SEATTLE

Wie Seattle bezoekt die komt vanzelf wel uit bij Pike Place Market. Dit is het meest levendige stuk van de stad. De Pike Place Market is één van de oudste publieke landbouwmarkten die je aan zult treffen binnen de Verenigde Staten. Het basisprincipe van de markt is dat de producent producten direct aan de klant verkoopt, zonder dat er tussenhandel is.

Het aanbod op Pike Place Market verschilt per verdieping en per segment. Zo heb je concentraties van bloemenhandelaren, plekken waar vooral verse groente en fruit verkocht worden en kramen waar je vooral verwerkte producten kunt kopen, zoals jam, ingemaakte groente en andere lekkernijen.

 

De grootste aantrekkingskracht heeft de vismarkt binnen Pike Place Market. De ligging van Seattle aan de Grote Oceaan zorgt voor een goede aanvoer van de lekkerste vissen en schaaldieren. De vismarkt staat vooral bekend vanwege de verschillende soorten verse en gerookte wilde zalm. Helaas wordt de vis hier wel duur betaald.

 
Meer informatie?

Pike Place Market
Seattle bezienswaardigheden
Seattle voor beginners
Seattle tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl