bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Seattle > Museum of Pop Culture

MUSEUM OF POP CULTURE

SEATTLE

Er zijn twee redenen om het Museum of Pop Culture (MoPOP) te bezoeken. De eerste reden is dat het gebouw door meesterarchitect Frank Gehry ontworpen is, die mede bekend is vanwege het Guggenheim Museum in Bilbao. Wie een Gehry-liefhebber is zal meteen de stijl van deze wereldberoemde architect herkennen in de deconstructieve bouwstijl.

De tweede reden om het Museum of Pop Culture te bezoeken is dat dit museum een uniek inzicht biedt in de wereld van popmuziek, sciencefiction en popcultuur in de breedste zin des woords. Hierdoor is er een uniek museum ontstaan dat een groot publiek aanspreekt en urenlang weet te boeien.

 

Het museum telt een aantal vaste onderdelen, zoals ruimtes waar je zelf met muziek bezig kunt zijn, een enorm kunstwerk waarin honderden instrumenten verzameld zijn en ruimtes gewijd aan horror, sciencefiction, games en fantasy. Daarnaast is er ruimte voor tijdelijke exposities. Toen wij MoPOP bezochten werd er aandacht besteed aan Prince.

 
Meer informatie?

Museum of Pop Culture
Seattle bezienswaardigheden
Seattle voor beginners
5x zien & doen in Seattle

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl