bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Seattle > Museum of Flight

MUSEUM OF FLIGHT

SEATTLE

Wie van luchtvaart houdt en in Seattle is, die kan eigenlijk niet om een bezoek aan het Museum of Flight heen. Dit luchtvaartmuseum is gevestigd bij Boeing Field oftewel King County International Airport. Het vliegveld wordt vooral door Boeing gebruikt om testvluchten mee te maken. Air Force One landt hier als de president naar Seattle komt.

Het Museum of Flight toont de geschiedenis van de Amerikaanse luchtvaart. Daarbij heeft vliegtuigbouwer Boeing een vrij prominente plek gekregen binnen de tentoonstellingen. Zo kun je hier de allereerste Boeing 747 zien, de derde Boeing 787 Dreamliner van binnen bewonderen en het originele prototype van de Boeing 727-100 in het echt bekijken.

 

Bijzondere toestellen die je ook van binnen kunt bewonderen zijn de Concorde 214 van British Airways en de eerste Air Force One die met straalmotoren uitgevoerd was: een Boeing VC-137B die van 1959 tot 1962 dienst deed als presidentieel vliegtuig. Andere hoogtepunten zijn de trainings-spaceshuttle en de schuur waarin Boeing als vliegtuigbouwer begon.

 
Meer informatie?

Museum of Flight
Seattle bezienswaardigheden
Seattle voor beginners
5x zien & doen in Seattle

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl