SEATTLE / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in Seattle

Seattle is een stad in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten van Amerika. Het is veruit de grootste stad van de staat Washington. Het is echter niet de hoofdstad van deze staat, dat is het veel kleinere Olympia. Ter vergelijking: in de gehele metropool Seattle wonen meer dan 3,5 miljoen mensen, terwijl Olympia nog geen vijftigduizend inwoners telt. Seattle is echter wel het economische hart van Washington. Het is de thuisbasis van veel bedrijven en daarmee een enorme bron van werkgelegenheid. Bekende bedrijven die hun thuisbasis in of rond Seattle hebben zijn vliegtuigbouwer Boeing, techgigant Microsoft en de geliefde koffieketen Starbucks, die ooit met een enkele zaak in het centrum van Seattle begonnen is. Dit zaakje is tegenwoordig een populaire bezienswaardigheid in Seattle. Het ligt direct tegenover een ander hoogtepunt van Seattle: de Pike Place Market. Dit is een geliefd plekje onder zowel locals als toeristen.

Wie Seattle bezoekt die zal ontdekken dat het een veilige, aangename stad is die redelijk veel te bieden heeft op het gebied van cultuur en andere bezienswaardigheden. Je kunt meerdere boeiende musea bezoeken, van het uitzicht genieten vanaf de Space Needle of opgaan in de vele evenementen die vooral in het zomerseizoen georganiseerd worden. Seattle is ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar omliggende natuurgebieden, waaronder het Mount Rainier National Park of het bezoeken van orka's in hun natuurlijke leefomgeving.

 

Bijzondere plaatsen in Seattle

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Seattle bewonderen:
 
Museum of Flight
Museum of Pop Culture
Pike Place Market
 

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

Seattle ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER SEATTLE

5x zien & doen in Seattle
Seattle bezienswaardigheden top 10
Seattle tips
Seattle voor beginners

SEATTLE WEER & KLIMAAT

Seattle klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl