SAN FRANCISCO / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in San Francisco

Aan de Baai van San Francisco vind je één van de leukste steden van de Verenigde Staten: San Francisco. Deze stad is de bekendste en grootste stad van alle plaatsen die rondom de baai ontstaan zijn. San Francisco is vooral bekend vanwege de voor Amerikaanse begrippen relaxte sfeer. Er wordt weleens gezegd dat San Francisco bijna Europees aanvoelt omdat de inwoners minder 'uptight' zijn en tolerantie als een belangrijk goed gezien wordt in het dagelijks leven. Je merkt dat de stad in allerlei opzichten minder conservatief is dan elders in Amerika. San Francisco is door de aangename sfeer een populaire toeristische bestemming binnen de VS. Samen met Miami, Washington DC, New York en Los Angeles vormt de stad de top 5 van populairste stedenbestemmingen binnen de Verenigde Staten.

Voor toeristen is er in de heuvelachtige stad voldoende te beleven. Er is een leuke selectie aan goede musea en er zijn verschillende bezienswaardigheden die serieus de moeite waard zijn. Voor visliefhebbers is Fisherman's Wharf een aanrader. Hier vind je volop visrestaurants waar je de welbekende mosselsoep ('clam chowder') en allerlei gerechten met lokale krab kunt eten. De Golden Gate Bridge is de bekendste bezienswaardigheid van San Francisco. Toeristen vinden het leuk om met de fiets deze oranje-rode brug over te steken en te genieten van het prachtige uitzicht.

 

Bijzondere plaatsen in San Francisco

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in San Francisco bewonderen:
 
Alcatraz
Chinatown
Coit Tower
Fisherman's Wharf
Golden Gate Bridge
Japanese Tea Garden
Pier 39
Presidio
Sausalito
Stadhuis van San Francisco

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

San Francisco ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER SAN FRANCISCO

San Francisco bezienswaardigheden top 10
San Francisco tips
San Francisco in 24 foto's
San Francisco in één dag
San Francisco voor beginners

SAN FRANCISCO WEER & KLIMAAT

San Francisco klimaatinfo

SAN FRANCISCO OP STARTPAGINA.NL

San Francisco startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl