SALT LAKE CITY / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in Salt Lake City

De geschiedenis van Salt Lake City startte op 24 juli 1847, toen 143 leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zich hier vestigden. Deze Mormoonse pioniers waren vanuit het noordoosten van de Verenigde Staten richting het huidige Utah getrokken om vervolging vanwege hun geloofsovertuiging te voorkomen. Hun leider Brigham Young had een visioen gehad die hem de plek wees waar ze zich moesten vestigen en aldus geschiedde. Tegenwoordig is Salt Lake City een moderne metropool waar bijna de helft van het totale inwoneraantal van Utah gevestigd is. De stad zelf telt officieel nog geen kwart miljoen inwoners, maar met alle voorsteden erbij kom je uit op een enorme metropool van ruim 1,2 miljoen zielen. Tegenwoordig bestaat ongeveer 35 tot 40% van alle inwoners van Salt Lake City nog uit Mormonen. In vergelijking tot de rest van de staat Utah, waar SLC de hoofdstad van is, is dat vrij weinig. Als je naar de hele staat Utah kijkt dan is ongeveer 55 tot 60 procent van de bevolking aanhanger van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

De religieuze wortels van Salt Lake City heeft geleid tot een bijzondere stad. Wie als niet-gelovige toerist de stad bezoekt die zal het ongetwijfeld opvallen dat dit geen doorsnee Amerikaanse stad is. Het hart van Salt Lake City wordt immers gevormd door Temple Square, waar een vrij grote verzameling aan religieuze gebouwen verzameld staat. De Salt Lake Temple, die niet geopend is voor toeristen, is de meest opvallende van alle bouwwerken die hier staat.

 

Bijzondere plaatsen in Salt Lake City

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Salt Lake City bewonderen:
 
Temple Square
Utah State Capitol
 

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

Salt Lake City ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER SALT LAKE CITY

Salt Lake City bezienswaardigheden top 10
Salt Lake City tips

SALT LAKE CITY WEER & KLIMAAT

Salt Lake City klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl