bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Route 66

ROUTE 66

VERENIGDE STATEN

De meest bekende autoweg van de Verenigde Staten is er eentje die inmiddels alweer grotendeels verdwenen is. Route 66 is in 1926 officieel geopend en werd in 1985 opgeheven op het moment dat de Interstates op lange routes de rol van de Highways overnamen. Route 66 liep van Chicago (Illinois) helemaal tot aan het strand van Santa Monica in California.

Sommige delen van Route 66 zijn toegevoegd aan de verzameling van wegen in de Verenigde Staten met een belangrijke culturele of historische waarde: de zogenaamde National Scenic Byways. De naam van deze stukken autoweg is nu 'Historic Route 66'. Door middel van speciale bordjes worden deze stukken van Route 66 aangeduid.

 

Delen van de historische route 66 die je nu nog terug kunt zien liggen in Illinois, Missouri, New Mexico en Arizona. Op meerdere plekken langs de route zijn musea, speciale giftshops en historische gebouwen van Route 66 te vinden. Route 66 heeft internationaal veel bekendheid gekregen door het veel gecoverde nummer (Get Your Kicks On) Route 66.

 
Meer informatie?

Route 66
Amerika voor beginners
Verenigde Staten bezienswaardigheden
Verenigde Staten top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl