bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > Trinity Church

TRINITY CHURCH

NEW YORK CITY

De negentiende eeuwse episcopaalse Trinity Church staat in New York City ingebouwd tussen hoge wolkenkrabbers. Al enige tijd is de kerk uitgeroepen tot een ‘National Historic Landmark’. Omstreeks 1846 was de zesentachtig meter hoge kerktoren van de Trinity Church het hoogste punt in de regio. Het mag geen verrassing zijn dat dat niet meer geldt.

Dagelijks worden er in de Trinity Church meerdere diensten gehouden, die veelvuldig worden bezocht. De kerk is op meerdere manieren betrokken bij de gemeenschap en dat uit zich in het op een creatieve manier inzamelen van geld voor bijvoorbeeld openbare scholen in NYC en lunches voor de “armen’ onder ons.

 

De Trinity Church en de naastliggende begraafplaats, liggen in Lower Manhatten op de hoek van Wall Street en Broadway. In de Trinity Church is tevens een museum gevestigd, het Trinity Museum. In dit museum staat de geschiedenis van de Trinity Churck en St. Paul Chapel centraal. De St. Paul’s Chapel is gelegen aan Broadway en Fulton Street.

 
Meer informatie?

Trinity Church
New York bezienswaardigheden
New York top 10
New York voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl