bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > Times Square

TIMES SQUARE

NEW YORK CITY

De enige plek in New York City waar het 's avonds lichter is dan overdag is Times Square. Dit plein staat bekend vanwege de vele neonreclames die hier de aandacht van het publiek willen trekken. Dankzij nieuwe technieken zie je steeds meer interactieve billboards en video's in megaformaat verschijnen.

Times Square is grotendeels autovrij. Op het voetgangersgebied staat een grote rode trap waar vrijwel altijd toeristen zitten om te genieten van het uitzicht. Een prima plek om te picknicken of om foto's van het 'kruispunt van de wereld' te maken. Weet overigens wel dat het hier een rookvrije zone is en roken dus verboden is.

 

Aan Times Square zitten tegenwoordig alleen maar grote filialen van grote ketens. Zo is er een M&M Megastore, heeft kledingketen Forever 21 hier een flagshipstore en als chocoholic mag je Hershey's Chocolate World niet overslaan. Op oudejaarsavond is Times Square het levendige hart van de Oud- en Nieuwfestiviteiten.

 
Meer informatie?

Times Square
New York bezienswaardigheden
New York voor beginners
New York top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl