bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > St. Patrick's Cathedral

ST. PATRICK'S CATHEDRAL

NEW YORK CITY

Het contrast tussen de St. Patrick’s Cathedral en de straten van New York City kunnen haast niet groter zijn dan op deze plek. Dit imposante in gotische stijl opgetrokken bouwwerk werd omstreeks 1860 gebouwd aan de Fifth Avenue in Manhatten. De Amerikaanse ontwerper James Renwick Jr. is verantwoordelijk voor het buitengewoon mooie ontwerp.

Het interieur van de Saint Patrick’s Cathedral is al even indrukwekkend als de buitenkant doet vermoeden. De altaren Saint Louis en Saint Michael werden ontworpen door de bekende juwelier uit New York, Tiffany & Co. Het hoge centrale altaar met daarboven de Baldakijn, Baldacchino, neemt een belangrijke plaats in.

 

Saint Patrick’s Cathedral is de grootste in gotische stijl opgetrokken kathedraal van Verenigde Staten. Verschillende bisschoppen liggen begraven in de crypte onder de kathedraal. Onder de elite en hoogwaardigheidsbekleders is het een eer om hier je begrafenisdienst te houden en/of er te trouwen.

 
Meer informatie?

St. Patrick's Cathedral
New York bezienswaardigheden
New York top 10
New York voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl