bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > Rockefeller Center

ROCKEFELLER CENTER

NEW YORK CITY

In het hart van Midtown Manhattan vind je de meest beroemde straat van New York, 5th Avenue, met daaraan Rockefeller Center. Het plein wordt gekenmerkt door hoge commerciële gebouwen en een gouden standbeeld van de Griekse mythologische Promentheus ‘de vooruitdenkenden’.

Op Rockefeller Plaza zijn regelmatig verschillende evenementen te bezoeken. Denk hierbij aan televisie uitzendingen van NBC, de ijsbaan in de winter en natuurlijk het aftellen van de klok tijdens de laatste minuten van het jaar. Tijdens de wintermaanden staat de grootste kerstboom van NYC hier op Rockefeller Center.

 

Het mooiste uitzicht over de bruisende stad New York is volgens velen te bewonderen vanaf ‘the Top of the Rock’. Vanaf het observatiedek van 30 Rockefeller Plaza (GE Building) kun je de sfeer en het uitzicht over de stad rustig in je opnemen. Het observatiedek bevindt zich op de 67 t/m 70ste verdieping.

 
Meer informatie?

Rockefeller Center
New York bezienswaardigheden
New York tips
New York top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl