bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > Museum of Natural History

MUSEUM OF NATURAL HISTORY

NEW YORK CITY

Liefhebbers van de film ‘Night at the Museum’ met Ben Stiller, zullen direct herkenning vinden in dit fraaie museum in Central Park. Het American Museum of Natural History (AMNH) werd rond 1869 opgericht door onder andere Theodore Roosevelt Sr.. Het museum is gevestigd in een speciaal hiervoor ontworpen bouwwerk uit 1874.

In het Museum of Natural History kun je allerlei wetenschappelijke en culturele aspecten uit de natuur ontdekken. Daarnaast is er een behoorlijk indrukwekkende collectie dinosaurus skeletten, opgezette dieren, meteorieten, reptielen, mineralen en een planetarium te bewonderen. En in de discovery room mag je deelnemen aan allerlei experimenten.

 

Voor de liefhebbers is er in het Museum of Natural History ook een herdenkingsruimte ingericht voor de voormalige president, Theodore Roosevelt. De Theodore Roosevelt Memorial bestaat uit handgeschreven brieven, sculpturen en er worden verschillende hoogtepunten uit zijn leven belicht. Zijn liefde voor de natuur staat natuurlijk voorop.

 
Meer informatie?

American Museum of Natural History
New York bezienswaardigheden
New York top 10
New York voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl