bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > Manhattan

MANHATTAN

NEW YORK CITY

Het meest bezochte stadsdeel van New York City is het centraal gelegen Manhattan. Dit is de plek waar je de grote wolkenkrabbers ziet, de plek waar de stad nooit lijkt te slapen. Erg herkenbaar voor toeristen zijn de straten vol hoogbouw, de gele taxi’s en natuurlijk het vele neonlicht in het hart van Manhattan.

Manhattan is een eiland waarop verschillende wijken liggen. De straten liggen in een blokvormig patroon, waardoor het gemakkelijk navigeren is. Een uitzondering is Broadway. Deze ‘brede weg’ loopt schuin door Manhattan. Broadway is vooral bekend vanwege de vele theaters.

 

Populaire wijken wijken op Manhattan zijn Chinatown, het Meatpacking District, Lower Manhattan en vooral Midtown Manhattan. Als je een mooi uitzicht over Manhattan wilt hebben dan kun je de observatiedeks van het Rockefeller Center, het Empire State Building of het One World Trade Center.

 
Meer informatie?

Manhattan
New York bezienswaardigheden
New York tips
New York voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl