bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > Intrepid Sea, Air & Space Museum

INTREPIED SEA, AIR & SPACE MUSEUM

NEW YORK CITY

Liefhebbers van maritieme en militaire geschiedenis mogen beslist het Intrepid Sea, Air & Space Museum in New York niet overslaan. Het museum is gevestigd aan Pier 86 in Manhatten, New York. Omstreeks 1982 werden de deuren geopend voor het publiek en kon men met eigen ogen een onderzeeŽr of een militair verkenningsvliegtuig bewonderen.

Het Intrepid Sea, Air & Space Museum werd opgericht door filantropen Zachary Fisher en Michael Stern. Michael Stern heeft daarnaast nog werkzaamheden verricht als journalist tijdens de Tweede wereldoorlog. Samen wisten zij het inmiddels beroemde vliegdekschip de ĎUSS Intrepidí veilig te stellen en begonnen hiermee hun collectie uit te breiden.

 

In het Intrepid Sea, Air & Space Museum kun je tegenwoordig de USS Intrepid, de space shuttle Enterprise, de onderzeeŽr Growler en de British Airways Concorde van heel dichtbij bewonderen. Ook is het mogelijk om in een simulator een vlucht te maken in een supersonische straaljager of mee te reizen in het 4D theater.

 
Meer informatie?

Intrepid Sea, Air & Space Museum
New York bezienswaardigheden
New York top 10
New York voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl