bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > High Line Park

HIGH LINE PARK

NEW YORK CITY

Behalve Central Park en Brooklyn Bridge Park heeft New York City nog een bijzonder park. Namelijk het hoger gelegen High Line Park in de wijk Chelsea. Op een creatieve manier heeft de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf in 2009 een oude spoorlijn in weten te vullen als stadspark. In 2011 is het project uitgebreid.

Het hooggelegen publieke park High Line Park is gebouwd op de historische spoorweg die bekend stond als ‘West Side Line’. Tussen de straten Gansevoort Street en West 34th Street kun je nu een heerlijk groen pad volgen die je langs de hoge toppen van omliggende gebouwen voert. Op verschillende plaatsen zijn bankjes geplaatst.

 

Tijdens je wandeling over High Line Park kun je genieten van mooie uitzichten en bijzondere bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de Chelsea Market Passage, Tiffany & Co. Foundation Overlook, Philip A. and Lisa Maria Falcone Flyover en Pershing Square Beams. Voor de liefhebbers is er ook een uitgebreide toer met gids te volgen.

 
Meer informatie?

High Line Park
New York bezienswaardigheden
New York top 10
de 5 hoogtepunten van New York

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl