bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > Chinatown

CHINATOWN

NEW YORK CITY

De etnische wijk Chinatown in New York City is een de grootste Chinese wijk van het Westelijk Halfrond. Chinatown behoort inmiddels ook tot de belangrijkste bezienswaardigheden van New York. Je hebt als toerist hier het gevoel dat je in een kruisbestuiving van het moderne Amerika met steden zoals Shanghai of Beijng te maken hebt.

De enorme toename van de Chinese populatie heeft ervoor gezorgd dat Chinatown de afgelopen decennia als het ware uit haar voegen is gebarsten en inmiddels ook delen van andere wijken opgeslokt heeft. Op dit moment wonen er meer dan driehonderdduizend Chinezen in dit bijzondere stukje New York.

 

Chinatown is dé plek om te genieten van de authentieke Chinese keukens. Let wel goed op waar je gaat eten, want er zijn ook plekken waar vanuit commercieel oogpunt is gekozen voor veramerikaanste versies van deze bijzondere Oosterse keuken. In de winkels kun je shoppen naar echte Chinese koopwaar én naar leuke aanbiedingen.

 
Meer informatie?

Chinatown NYC
New York bezienswaardigheden
New York tips
New York top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl