bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > Central Park

CENTRAL PARK

NEW YORK CITY

In de drukte van de stad New York voelt Central Park haast als een oase. Dit groene hart van NYC is gelegen op het eiland Manhattan, tussen 110th street en 59th street. Het stadspark Central Park telt dan ook minstens 341 hectare aan oppervlakte en trekt jaarlijks ruim twee-en-veertig miljoen bezoekers naar zich toe.

De meest bijzondere of opvallende bezienswaardigheden van Central Park herkennen we vaak uit films. Denk hierbij aan Belvedere Castle, Bethesda Terrace, Central Park Zoo, Charles A. Dana Discovery Center en het prachtige Metropolitan Museum of Art. Central park heeft daarnaast heel wat mooie beelden, monumenten en architectuur te bieden.

 

Central Park is geliefd bij zowel de inwoners als de toeristen van New York City. Vaak is het park tijdens de weekenden gevuld met gezinnen, verliefde stellen, natuurliefhebbers en sporters. De paden en velden lenen zich uitstekend voor uiteenlopende sporten. Ook de beroemde jaarlijkse New York City Marathon gaat dwars door Central Park.

 
Meer informatie?

Central Park
New York bezienswaardigheden
New York tips
New York voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl