bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > New York City > Brooklyn

BROOKLYN

NEW YORK CITY

Met bijna drie miljoen inwoners heeft het stadsdistrict Brooklyn het hoogste inwoneraantal van New York City. Daar waar de onderste helft van Manhattan alleen nog maar weggelegd lijkt te zijn voor de superrijken, daar is Brooklyn ook voor de middenklasse nog enigszins betaalbaar, hoewel DUMBO inmiddels voor veel mensen ook onbetaalbaar is geworden.

Brooklyn heeft de afgelopen decennia een enorme transformatie ondergaan. De voorheen vrij gure wijken zijn uitgegroeid tot prachtige buurten waar het voor bewoners en toeristen prima vertoeven is. Steeds meer toeristen voegen dan ook een dagje Brooklyn toe aan hun vakantie in New York.

 

Brooklyn telt veel bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan het Brooklyn Museum, de Brooklyn Borough Hall, de negentiende eeuwse huizen en het Brooklyn Bridge Park. Van hieraf heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan. Op zondag kun je hier het culinaire evenement Smorgasburg bezoeken.

 
Meer informatie?

Brooklyn
New York bezienswaardigheden
New York tips
New York voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl