NEW YORK CITY / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in New York City

New York City is één van de meest bijzondere steden ter wereld. Deze wereldstad wordt vaak als blauwdruk gezien van een kapitalistische wereldstad. Wie New York City bekijkt die zal zien dat dat niet voor niets is. Immers zijn alle elementen die van een stad een wereldstad maken aanwezig. Zo zijn er weinig steden mondiaal gezien zo invloedrijk als 'The Big Apple'. Dat komt vooral omdat de belangrijkste aandelenbeurs en de meest invloedrijke banken in het financiële hart van de stad aanwezig zijn. Het Financial District is zelfs zo machtig dat het in staat is om de hele wereld in een zware financiële crisis te storten. Dat is in de jaren dertig van de vorige eeuw en recent tijdens de kredietcrisis wel bewezen.

Macht en geld zorgen voor onbetaalbare grondprijzen en enorm hoge prijzen voor onroerend goed. De schaarste op het stadsdeel Manhattan heeft ervoor gezorgd dat je een enorm goed inkomen moet hebben om hier nog iets te kunnen kopen. Voor een modaal inkomen is huren op Lower Manhattan al onmogelijk. Niet voor niets dat hier het kenmerkende uiterlijk is ontstaan dat gedomineerd wordt door wolkenkrabbers. Hoog, hoger, hoogst lijkt het motto… alles om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk dure vierkante meters aan woonruimte of kantoorruimte gecreëerd kunnen worden. Deze instelling heeft ervoor gezorgd dat Manhattan - het drukst bezochte deel van NYC - haar unieke uiterlijk heeft gekregen.

 

Verschillende wijken

New York City mag je niet over één kan scheren. Ten eerste is NYC veel groter dan alleen Manhattan. Brooklyn, The Bronx, Queens en Staten Island hebben ieder hun eigen identiteit en subcultuur. En ook binnen de vijf 'boroughs' van New York City zie je dat de verschillende wijken weer hun eigen karakter hebben. Probeer daarom tijdens een stedentrip naar New York meer te zien dan de plekken waar toeristen al decennia lang komen. Nieuwe hippe wijken zijn zeker ook de moeite waard, zoals Hell's Kitchen, het Meatpacking District en Brooklyn Heights.

Bijzondere plaatsen in New York City

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in New York City bewonderen:
 
Brooklyn
Brooklyn Superhero Supply
Central Park
Chinatown
High Line Park
Intrepid Sea, Air & Space Museum
Manhattan
Museum of Natural History
Rockefeller Center
St. Patrick's Cathedral
Times Square
Trinity Church

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

New York City ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER NEW YORK CITY

5x zien en doen in New York City
New York bezienswaardigheden top 10
New York tips
New York top 10
New York nieuws
New York voor beginners

NEW YORK CITY WEER & KLIMAAT

New York City klimaatinfo

NEW YORK CITY OP STARTPAGINA.NL

New York startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl