bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Monument Valley

MONUMENT VALLEY

VERENIGDE STATEN

Een van de meest gefotografeerde landschappen van de V.S. is dat van Monument Valley. Het rode landschap met de karakteristieke rotsformaties zijn misschien wel hét symbool van het vroegere Wilde Westen, waar cowboys en indianen met elkaar vochten. Niet voor niets dat menig film die in dit genre valt opgenomen is in Monument Valley.

Monument Valley is geen Nationaal Park, maar wordt door de Navajo-indianen beheert. Zij hebben hier een aantal accommodaties met een fantastisch uitzicht op de rotsformaties, zij zijn degenen die rondritten met gids door het park uitvoeren en zij zijn degenen die entreegeld heffen voor wie met eigen vervoer een rondje door dit machtige landschap willen maken.

 

Als je zelf rijdt dan heb je een route van 17 mijl die je kunt afleggen, waar je ongeveer twee uur over doet. Het is te doen met een normale auto, maar op sommige plekken moet je erg voorzichtig zijn op de onverharde wegen. De begeleide excursies laten je meer van Monument Valley zien, maar deze optie is ook aanzienlijk duurder.

 
Meer informatie?

Monument Valley
Amerika voor beginners
Verenigde Staten bezienswaardigheden
Verenigde Staten top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl