bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Las Vegas > Mob Museum

MOB MUSEUM

LAS VEGAS

Het National Museum of Organized Crime and Law Enforcement is een museum dat helemaal gewijd is aan de georganiseerde misdaad in de Verenigde Staten van Amerika. Het museum is beter bekend onder de naam Mob Museum (maffia museum). Het is gevestigd in het voormalige Las Vegas Post Office and Courthouse.

Het Mob Museum laat verdeeld over drie verdiepingen zien hoe de georganiseerde misdaad in Amerika is ontstaan, waarom men het georganiseerde misdaad noemt, wie de grootste kopstukken waren binnen de maffia en aan welke illegale praktijken de maffia zich schuldig maakte. Ook zie je wat er met veel van de topcriminelen gebeurd is.

 

Door middel van foto's, verhalen, objecten, films en interactieve presentaties wordt het verhaal van de maffia duidelijk en uitgebreid vertelt. Wie de tijd neemt om alles aandachtig te lezen en te bekijken die wordt echt een heel stuk wijzer. Trek er in dat geval wel een uurtje of drie voor uit om het Mob Museum te bezoeken.

 
Meer informatie?

Mob Museum
Las Vegas bezienswaardigheden
Las Vegas voor beginners
Las Vegas in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl