bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Las Vegas > Grand Canal Shoppes

GRAND CANAL SHOPPES

LAS VEGAS

In het enorme Venetian Las Vegas hotel en casino zit een winkelcentrum dat de naam Grand Canal Shoppes heeft. Dit overdekte winkelcentrum is helemaal geÔnspireerd op de Italiaanse stad VenetiŽ. Sterker nog: eigenlijk hebben een soort VenetiŽ in het klein nagebouwd hier midden in de Verenigde Staten.

Zowel de bouwstijl als een aantal Venetiaanse gebouwen en elementen lijken zo vanuit ItaliŽ overgevlogen te zijn naar Las Vegas. Opvallendste elementen zijn het San Marcoplein en de kanalen die net als in VenetiŽ zelf voorzien zijn van de karakteristieke gondels inclusief de gondelvaarders die vaak inclusief gezang toeristen rondvaren.

 

In totaal zitten er zo'n 140 winkels in Grand Canal Shoppes die verdeeld liggen over drie verdiepingen. Meest opvallende element is volgens ons het plafond. De manier waarop dit aangelegd is zorgt ervoor dat het lijkt dat je altijd op een licht bewolkte dag overdag door VenetiŽ wandelt als je hier aan het winkelen bent.

 
Meer informatie?

Grand Canal Shoppes
Las Vegas bezienswaardigheden
Las Vegas voor beginners
Las Vegas tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl