bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Grand Canyon

GRAND CANYON

VERENIGDE STATEN

Van alle prachtige natuurfenomenen die de Verenigde Staten telt is de Grand Canyon één van de meest bekende. De Grand Canyon is de grootste en diepste kloof van Amerika. De Colorado rivier is samen met verschillende zijrivieren verantwoordelijk voor het ontstaan van de Grand Canyon. Watererosie heeft de Grand Canyon geschapen.

Sinds 1919 is Grand Canyon een nationaal park. Je moet betalen om van de vele kleuren en de grillige rotsen van deze kloof te genieten. Met een aangeschafte pas krijg je een week toegang tot de verschillende uitzichtpunten van de Grand Canyon. De South Rim is veruit de drukst bezochte kant van dit indrukwekkende verschijnsel.

 

Het nationale park heeft een oppervlakte van bijna vijfduizend vierkante kilometer en ligt in z'n geheel in de Amerikaanse staat Arizona. Met jaarlijks ongeveer zes miljoen bezoekers is het Grand Canyon National Park het op één na drukste nationale park van het land. Slechts een klein deel maakt de vrij zware afdaling in de kloof (en vervolgens weer omhoog).

 
Meer informatie?

Grand Canyon
Amerika voor beginners
Verenigde Staten bezienswaardigheden
Verenigde Staten top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl