DENVER / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in Denver

Denver is een leuke levendige grote stad in de Amerikaanse staat Colorado. Sinds 1876 is het tevens de hoofdstad van Colorado. De stad zelf telt ongeveer 700 duizend inwoners, maar als je de metropool bekijkt inclusief alle voorsteden dan kom je op een enorme metropool uit van meer dan drie miljoen mensen. De enorme omvang merk je pas op het moment dat je naar bijvoorbeeld Thornton, Golden of Broomfield rijdt. Dit zijn voorbeelden van steden die inmiddels vrijwel met Denver vergroeid zijn, maar die wel hun eigen naam zijn blijven behouden. Voor velen is Denver de toegangspoort tot de Rocky Mountains en vooral voort het Rocky Mountain National Park. Wie de fout maakt om slechts één nacht in Denver te overnachten om vervolgens direct de bergen in te gaan, die maakt volgens ons een verkeerde keuze. Denver is immer een geweldige stad waar je je als toerist prima thuis zult voelen als je zaken als authenticiteit en sfeer belangrijke elementen vindt. Tijdens de zomermaanden vallen de hotelkamerprijzen zeker mee, dus daar hoef je het niet voor te laten. Dat komt vooral omdat het aantal zakenreizigers in deze periode beduidend lager ligt.

Hoewel Denver zelf vrij groot is, is het centrum redelijk compact. Wie dat wil en de juiste conditie heeft die kan zich prima te voet verplaatsen door Downtown Denver en aansluitende buurten zoals Lower Downtown (LoDo). Als je op het goede moment in Denver bent zou je een honkbalwedstrijd in Coors Field bij kunnen wonen. De Colorado Rockies werken hier hun thuiswedstrijden af. Zelfs voor wie geen honkbalfan is, is dit een unieke ervaring.

 

Bijzondere plaatsen in Denver

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Denver bewonderen:
 
16th Street Mall
River North Arts District
 

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

Denver ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER DENVER

Denver bezienswaardigheden top 10
Denver tips

DENVER WEER & KLIMAAT

Denver klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl