DUBAI / VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

 

Bijzondere plaatsen in Dubai

De afgelopen jaren heeft Dubai zich opgewerkt van een belangrijke handelsplaats naar één van de grootste toeristische bestemmingen ter wereld. Het gegeven dat de olievoorraad van Dubai beperkt en niet oneindig is, heeft de overheid er in de jaren negentig van vorige eeuw toe doen besluiten om de focus vooral op het toerisme te gaan leggen. Een transformatie van een aardige woestijnstad naar een enorme metropool boordevol prachtige hotels, winkelcentra en bezienswaardigheden was de kern van het plan om miljoenen toeristen jaarlijks naar Dubai te lokken. En daar zijn ze in geslaagd. Er zijn nog maar weinig mensen in de westerse wereld die nog nooit van Dubai gehoord hebben of van de vele megaprojecten die er al in Dubai gerealiseerd zijn. Een fraai voorbeeld hiervan is natuurlijk Burj Khalifa, de enorme toren die het hart vormt van het nieuwe Dubai. Of wat te denken van Palm Jumeirah, de kunstmatige eilanden in de vorm van een palmboom?

 

Tot ongeveer 2008/2009 kon je bijna alleen maar met Midden-Oosten specialisten naar Dubai reizen of je moest zelf je vliegticket en hotel boeken. Inmiddels vliegen er meer dan honderdduizend Nederlandse toeristen op jaarbasis naar Dubai. Die kunnen nu naast KLM ook met Emirates, Transavia of TUI rechtstreeks naar Dubai vliegen. Het aantal hotelbedden is verveelvoudigd en Dubai is volwassen geworden als toeristenbestemming. De drang naar toeristische ontwikkeling heeft tot nu toe al heel wat bijzondere plaatsen in Dubai opgeleverd. De verwachting is dat er zeker nog een groot aantal zullen volgen. Wie een Dubai vakantie boekt die zal zonder enige twijfel zijn/haar ogen uitkijken.

Bijzondere plaatsen in Dubai

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Dubai bewonderen:
 
Al Bastakiya
Aquaventure Waterpark
Atlantis The Palm
Belgian Beer Café
Burj Al Arab
de woestijn van Dubai
Deira Spice Souk
Dubai Mall
Dubai Marina
Dubai Museum
Gold Souk
Koffiemuseum
Madinat Jumeirah
Mall of the Emirates
Miracle Garden
Souk Madinat
The Walk

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.A.E. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Arabische Emiraten pagina!

MEER INFORMATIE OVER DUBAI

alles over Dubai
Dubai bezienswaardigheden top 10
Dubai informatie
Dubai tips
Dubai vakantie
Dubai voor beginners
mooie plekken in Dubai

DUBAI WEER & KLIMAAT

Dubai klimaatinfo
Dubai zonkalender
winterzon in Dubai
zomerzon in Dubai

DUBAI OP STARTPAGINA.NL

Dubai startpagina
Dubai bezienswaardigheden startpagina
Dubai hotels startpagina
Dubai vakantie startpagina
Burj Khalifa startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl