AL AIN / VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

 

Bijzondere plaatsen in Al Ain

Voor mensen die nog nooit in de Verenigde Arabische Emiraten zijn geweest klinkt Al Ain hoogstwaarschijnlijk niet bekend in de oren. Voor fervente V.A.E.-gangers is Al Ain vaak wel een plaats waar ze in ieder geval van gehoord hebben en mogelijk ook al geweest zijn. Al Ain is een middelgrote stad (ruim een half miljoen inwoners) dat aan de grens met Oman ligt. Al Ain ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van zowel Abu Dhabi als Dubai. Dat maakt van Al Ain een goede bestemming voor een dagexcursie of misschien zelfs een paar dagen vakantie. Al Ain is duidelijk anders dan deze eerder genoemde steden. Hier geen stranden, megaprojecten en superdeluxe hotels, maar vooral het gewone leven in de emiraten. De lagere relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het in de zomermaanden hier iets beter te harden is dan aan de kust, waardoor het voor de locals ook een goede manier is om aan de meest extreme hitte te kunnen ontsnappen.

 

Al Ain kent een lange historie. Niet onder de naam Al Ain, maar onder andere als Hili. In de bronstijd stonden er hier al nederzettingen en was er sprake van permanente bewoning. Dat komt vooral door de aanwezigheid van oases, waardoor dit een relatief goede plek was om te verblijven. Uit deze periode stammen nog verschillende bezienswaardigheden. Die zijn onder andere te zien in het Hili Archaeological Park en in het Al Ain National Museum.

Bijzondere plaatsen in Al Ain

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Al Ain bewonderen:
 
Al Ain National Museum
Al Ain Palace Museum
Al Ain Zoo
Al Jahili Fort
Hili Archaeological Park
Hili Oase
 

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Arabische Emiraten

Al Ain ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.A.E. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Arabische Emiraten pagina!

MEER INFORMATIE OVER AL AIN

Al Ain
Al Ain bezienswaardigheden top 10
Al Ain informatie
Al Ain tips
Al Ain in één dag

AL AIN WEER & KLIMAAT

Al Ain klimaatinfo
Al Ain zonkalender
winterzon in Al Ain

AL AIN OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl